Българска асоциация за управление на хора е неправителствена
организация с идеална цел, която е създадена, за да подпомага
и развива професионалистите в областта на управлението на хора.
Търсене:


преди 6 месеца
„HR хората са двигателите на бизнеса“

В рубриката “ПОД СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРИТЕ”


Представяме ви Клуба на сертифицираните HR професионалисти в България - интервю с Цветомир Цветанов


„HR хората са двигателите на бизнеса“


Представете се. Казвам се Цветомир и работя в сферата на управление и развитие на таланти повече от 15 години. Професионалният ми път е преминал през компании част от сектори Информационни технологии, Телекомуникации, Сигурност и охрана, Производство и продажба на бързооборотни стоки и Производство на медицински и високотехнологични продукти за медицината, авиацията, космонавтиката. В компаниите, с които съм работил до момента имах възможност да надградя знания, умения и опит във всички направления на най-хуманната и силно свързана с бизнеса професия - тази на бизнес партньора Човешки ресурси.   От 2017 година съм част от екипа на фирма Сентилион ООД иновативна и водена от високотехнологични и високоетични стандарти компания с уникален модел на работа и силно ориентиран към личността на служителите подход, където отговарям за цялостната политика по привличане, задържане, развитие и ангажиране на служителите, заемайки позицията Мениджър Човешки Ресурси.


Защо се присъединихте към Сертификационната програма на БАУХ и откъде разбрахте за нея? За сертификационната програма на БАУХ научих преди няколко години в една среща с колеги, които работеха по проекта за изграждането на стандарти, които да валидират знанията и уменията на хората заети със служителите в компаниите. Вече бях преминал през сертификационно обучение, организирано от CIPD, имах зад себе си магистратура по Трудова и организационна психология и дор MBA програма по Бизнес Администрация с фокус Управление на човешките ресурси. Заедно с тях през годините на професионално развитие бях преминал повече от 80 различни обучения и сертификации, но въпреки това имах нужда да разбера къде се намирам като професионалист, спрямо изградените стандарти на общността от професионалисти в държавата, в която работя и се развивам в професията си . Процесът по сертифициране е много подобен на този , възприет от CIPD, но фокусът в Сертификационната програма е върху реалността, такава, каквато е тя в средата, в която работите. Това прави процеса много по индивидуализиран, а резултатите измерими през реален практически опит и специфика, определена от държавата и културата, в която се развива, професионалистът по човешки ресурси.


Как се промени Вашият професионален път след сертифицирането? Преминавайки през сертификационния цикъл, работейки активно с ментор в програмата и получавайки конструктивна обратна връзка от сертификационната комисия, аз успях да видя не само къде наистина съм изградил устойчиви умения и знания, които помагат на бизнеса, но и какви възможности за подобрения бих могъл да разглеждам, за да мога с работата си да добавям по-висока стойност за бизнеса, с който си партнирам. 


Какво послание бихте изпратили към HR общността, към Вашите колеги? Моето послание към хората, работещи в HR общността в България е: Вярвайте, че бизнесът във всяка компания има нужда от хора като вас. HR хората са двигателите на бизнеса. Учете и надграждайте знания умения и опит, които ще ви помогнат да отговорите на неизказаните потребности на бизнеса. Бъдете проактивни в действията и решенията си, за да се превърнете в равностоен и ценен партньор на бизнес лидерите и да можете да заемете своето място сред тях. И не забравяйте, всеки прогрес има нужда от обратна връзка и гъвкав подход. Сравнявайте се с най-високите стандарти и приемайте обратната връзка като подарък, който ще Ви позволи да израствате като човек, професионалист и уважаван бизнес лидер    


Повече информация за програмата може да намерите ТУК
Copyright © 2020 БАУХ  | За реклама  | Контакти