Българска асоциация за управление на хора е неправителствена
организация с идеална цел, която е създадена, за да подпомага
и развива професионалистите в областта на управлението на хора.
Търсене:


преди 5 месеца
"Програмата ме привлече с добре разписания процес, ясните рамки и изисквания към специалистите"

В рубриката “ПОД СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРИТЕ”


Представяме ви Клуба на сертифицираните HR професионалисти в България - интервю с Кристина Илиева


Представете се. Казвам се Кристина Илиева и съм завършила второ ниво на сертификация, позиция „Старши Специалист Човешки ресурси“ през октомври2019г. в Сертификационната програма на Българска асоциация за управление на хора. Имам над 4 години в сферата на управлението на човешки ресурси. Стартирах работа като Асистент Човешки ресурси, без опи тв областта, а към днешна дата заемам позицията HR&Payroll Expert и отговарям за няколко процеса в отдел Човешки ресурси на Фадата.


С какво Сертификационната програма на БАУХ привлече вниманието Ви? Преди малко над 4 години стартира моята кариера в областта на човешките ресурси и още тогава разглеждайки сайта на БАУХ попаднах и на сертификационната програма. Първото нещо което си помислих е „това е страхотен начин да валидираш знанията си и да придобиеш нови такива. Искам и аз един ден да имам познания в описаните области и да се сертифицирам“. Разбира се към този период знанията ми бяха минимални, нито имах предишен опит, но бях сигурна, че ще дойде момента в който ще кандидатствам. 4 години по-късно идеята все още беше в главата ми и без колебания изпратих своята кандидатура. Програмата ме привлече с добре разписания процес, ясните рамки и изисквания към специалистите, както и добре групираните професионални стандартни.


Кои са нейните предимства? За мен най-голямото предимство на програмата е това, че те предизвиква да излезеш извън познатите ежедневни задачи и ти дава възможност да провериш развитието си до момента. Има конкретни стъпки и стандартни, които са еднакви за всички. В процеса на сертифициране ясно се виждат областите в които се чувстваш комфортно и притежаваш необходимите умения и тези, които имаш нужда да развиеш с още знания и практика.


Вие работите в технологична компания, как Ви е полезна Програмата? ИТ сферата е доста динамична и ако не се адаптираш бързо и не вървиш в едно темпо с новостите, лесно можеш да изостанеш. В същото време трябва да си достатъчно компетентен, да познаваш теорията добре, за да си полезен на хората, които имат разнородни въпроси. Смятам, че програмата ти дава много теоритични познания, а от хората които срещаш по време на сертификацията, можеш да научиш допълнително за развитието на пазара. Създаването на „Клуб на сертифицираните професионалисти“ също е чудесна възможност да обмениш знания и добри практики с колеги в областта.


Повече информация за програмата може да намерите ТУК.
Copyright © 2020 БАУХ  | За реклама  | Контакти